.02

Πληροφορίες

Προσωπικές πληροφορίες
Λευκίππου 6, 67131, Ξάνθη, Θράκη, Ελλάδα
mapiconimg
dvezeris@mst.ihu.gr
0030 2541 20 00 30
Διδάσκων πανεπιστημίου, PhD, MBA Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Υπολογιστών, γενικός διευθυντής του ομίλου επιχειρήσεων ΙΩΝΙΚΗ.

Δημήτριος Βεζέρης

Ιστορικό

Ο Δημήτριος Βεζέρης είναι Διδάσκων στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, στα μαθήματα διαχείρισης ψηφιακού περιεχομένου και επικοινωνίας ανθρώπου-υπολογιστή και επιχειρησιακής έρευνας στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Διευθύνει, επίσης, τον όμιλο επιχειρήσεων ΙΩΝΙΚΗ ο οποίος διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο 8 εταιρειών.

Είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών με διδακτορικό στα χρηματοοικονομικά με συστήματα συναλλαγών τεχνητής νοημοσύνης, μεταπτυχιακό στην πληροφορική και μεταπτυχιακό στις διεθνείς οικονομικές και επιχειρηματικές σχέσεις.

Μέσω της εταιρείας μηχανικών του ομίλου, ΙΩΝΙΚΗ Engineering, έχει επιβλέψει και εκπονήσει άδειες και μελέτες εργοστασίων, επιχειρήσεων και κατοικιών. Ειδικότερα, έχει επιβλέψει την κατασκευή κτηριακών και ηλεκτρομηχανολογικών έργων, καθώς και έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Επιπλέον, έχει σχεδιάσει και επιβλέψει την ανάπτυξη της cloud πλατφόρμας CITIBILL που παρέχει υπηρεσίες λογισμικού σε δημόσιους φορείς, ιδιωτές, επαγγελματίες και εταιρείες.

Στατιστικά

Στατιστικά ακαδημαϊκών δημοσιεύσεων

- 2η θέση στην κατηγορία “Most Cited” για τους τελευταίους 12 μήνες για το άρθρο “Take Profit and Stop Loss Trading Strategies Comparison in Combination with an MACD Trading System” στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Risk and Financial Management.

- 7η θέση στην κατηγορία “Most Cited” για τους τελευταίους 24 μήνες για το άρθρο “Take Profit and Stop Loss Trading Strategies Comparison in Combination with an MACD Trading System” στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Risk and Financial Management.

- 3η θέση στην κατηγορία “Most Viewed” για τους τελευταίους 12 μήνες για το άρθρο “Take Profit and Stop Loss Trading Strategies Comparison in Combination with an MACD Trading System” στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Risk and Financial Management.

- 8η θέση στην κατηγορία “Most Viewed” για τους τελευταίους 24 μήνες για το άρθρο “Take Profit and Stop Loss Trading Strategies Comparison in Combination with an MACD Trading System” στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Risk and Financial Management.

Αξιολογήσεις

Κριτικές αξιολογήσεων σε επιστημονικά περιοδικά

Ο Βεζέρης Δημήτριος πραγματοποιεί κριτικές αξιολογήσεων (reviews) στα παρακάτω επιστημονικά περιοδικά:

Journal of Risk and Financial Management, MDPI

Sustainability, MDPI

Computational Economics, Springer

Κοινωνικά δίκτυα

Προφίλ κοινωνικών δικτύων και ιστοσελίδων

Ιστοσελίδα ΙΩΝΙΚΗΣ: Δημήτρης Βεζέρης

Προφίλ Researchgate: Dimitrios Th Vezeris

Προφίλ LinkedIn: Dimitrios Vezeris

Προφίλ Google Scholar: Δημήτριος Βεζέρης

Προφίλ ORCID: Dimitrios Vezeris

Βιογραφικά

Κατέβασμα ακαδημαϊκού και επαγγελματικού βιογραφικού

Για το ακαδημαϊκό βιογραφικό, πατήστε εδώ.

Για το επαγγελματικό βιογραφικό, πατήστε εδώ.

.03

Επιχειρήσεις

Ο Βεζέρης Δημήτριος έχει αναπτύξει την επιχειρηματική του δραστηριότητα, ιδρύοντας και διευθύνοντας τον όμιλο επιχειρήσεων ΙΩΝΙΚΗ που συμμετέχει σε εταιρείες των επιστημονικών τομέων της Μηχανικής, της Πληροφορικής και των Χρηματοοικονομικών.

Η πλειονότητα των θυγατρικών εταιρειών του ομίλου ΙΩΝΙΚΗ έχει ιδρυθεί από τον ίδιο και το τελευταίο διάστημα ο όμιλος επεκτείνεται, συμμετέχοντας σε εταιρείες που αποσκοπούν τόσο στην επιστημονική, όσο και στην κοινωνική προσφορά.

CITIBILL

Εταιρεία παροχής λογισμικού cloud μέσω της ομώνυμης πλατφόρμας. Ο σκοπός της εταιρείας είναι να υλοποιεί συνεχώς λογισμικό με βελτιώσεις και νέες αναπτύξεις, το οποίο να γεφυρώνει τις συνεργασίες μεταξύ πολιτών και δημοσίου, ιδιωτών, επαγγελματιών και εταιρειών. Μέσα από την Cloud πλατφόρμα CITIBILL, οι χρήστες υλοποιούν διεκπεραιώσεις αιτημάτων, επιλύσεις προβλημάτων, οργάνωση επισκευών και κατασκευών καθώς και πληρωμές και διαχείριση λογαριασμών. 

ΙΩΝΙΚΗ Holdings

Εταιρεία ανάπτυξης επιχειρήσεων με κύρια δραστηριότητα την ανάπτυξη επιχειρηματικών μονάδων νέων και υφιστάμενων επιχειρήσεων, ανεξαρτήτου επιπέδου κατάστασης. Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον ίδιο και αποσκοπεί στην ισορροπημένη επιχειρηματική και κοινωνική ανάπτυξη, μετατρέποντας πετυχημένες οικονομικές μονάδες δραστηριότητας με τη συμβολή επιστημόνων – καθηγητών πανεπιστημίου και έμπειρων ανθρώπων της αγοράς.

ΙΩΝΙΚΗ Finance

Εταιρεία χρηματοοικονομικών με κύριες δραστηριότητες την εκπόνηση χρηματοοικονομικών μελετών, την υποβολή χρηματοδοτικών φακέλων και τη συμβουλευτική επενδύσεων για εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της βιομηχανίας, του τουρισμού, των ΑΠΕ και της τεχνολογίας.

Μέχρι σήμερα έχει βοηθήσει τους πελάτες της να αντλήσουν χρηματοδοτήσεις άνω των €85.000.000 συνολικά μέσα από εθνικά προγράμματα.  

ΙΩΝΙΚΗ Engineering

Εταιρεία μηχανικών. Ιδρύθηκε από τον ίδιο το 2003 και οι κύριες δραστηριότητες της είναι η εκπόνηση μελετών εφαρμογής, η αδειοδότηση και η κατασκευή εταιρειών που ανήκουν στους κλάδους της βιομηχανίας και του τουρισμού.

Η ΙΩΝΙΚΗ Engineering αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του ομίλου καθώς ήταν η πρώτη εταιρεία που ίδρυσε ο Βεζέρης Δημήτριος ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και πλέον έχει πετυχημένη παρουσία στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ενώ έχει αναλάβει σημαντικά έργα και στο εξωτερικό.

Πρόσφατα, η εταιρεία άνοιξε γραφεία στην Αθήνα και στην Κύπρο αποσκοπώντας στην επέκταση εντός και εκτός ελληνικών συνόρων.   

ΙΩΝΙΚΗ Renewables

Εταιρεία ανάπτυξης τεχνολογιών ΑΠΕ με κύρια δραστηριότητα τις εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών πάρκων, φωτοβολταϊκών για επιχειρήσεις και φωτοβολταϊκών για κατοικίες. Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρώσει πάνω από 35 εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων.

ΙΩΝΙΚΗ Technologies

Εταιρεία τεχνολογιών πληροφορικής, παροχής υπηρεσιών υποδομών cloud (Infrastructure & Platform As A Service – IAAS & PAAS). Ως σκοπός της εταιρείας ορίζεται η παροχή διαδικτυακών υποδομών & η επιστημονική έρευνα και ανάπτυξη στις επιστήμες υπολογιστών και πληροφοριών. Συμπληρωματικά, παρέχονται υπηρεσίες διαχείρισης, τεχνικής υποστήριξης και κατασκευής τεχνολογιών της πληροφορίας.

ΙΩΝΙΚΗ Development

Εταιρεία αξιοποίησης αξιών. Σκοπός της εταιρείας που στελεχώνεται από ένα άριστο δίκτυο συνεργατών, νομικών και συμβούλων είναι η διάθεση κινητών και ακινήτων πάγιων στοιχείων στις εταιρείες του ομίλου.

.04

Ακαδημαϊκά

Διαλέξεις διαχείρισης ψηφιακού περιεχομένου

Διάλεξη I – Εισαγωγή στην επικοινωνία ανθρώπου υπολογιστή

Οι υπολογιστικές συσκευές σήμερα είναι εργαλεία επικοινωνίας, πληροφόρησης, δημιουργικότητας, διασκέδασης, επίλυσης επιστημονικών προβλημάτων, εκπαίδευσης, παραγωγικότητας κλπ., τόσο σε προσωπικό όσο και επιχειρησιακό επίπεδο. Εμείς καθημερινά χρησιμοποιούμε αυτές τις συσκευές με μία σχέση αλληλεπίδρασης και τελικά επικοινωνίας ανθρώπου – υπολογιστή.

Για λήψη κάντε κλικ εδώ.

Διάλεξη II – Διαδραστικότητα και κανόνες σχεδίασης

Υπάρχουν πολλές αρχές που διέπουν τη σχεδίαση με επίκεντρο τον χρήστη. Ο σχεδιασμός βασίζεται στη ρητή κατανόηση των χρηστών, των εργασιών και των περιβαλλόντων. Καθοδηγείται και βελτιώνεται από αξιολόγηση με επίκεντρο τον χρήστη και απευθύνεται σε ολόκληρη την εμπειρία χρήστη . Η διαδικασία περιλαμβάνει τους χρήστες σε όλη τη διαδικασία σχεδιασμού και ανάπτυξης και είναι επαναληπτική.

Για λήψη κάντε κλικ εδώ.

Διάλεξη III – Διαχείριση περιεχομένου σε πολλαπλά και συγκλίνοντα ψηφιακά κανάλια και συσκευές

Ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου αφορά στη δημιουργία, στη διαχείριση και στη βελτιστοποίηση της ψηφιακής εμπειρίας των χρηστών. Πιο συγκεκριμένα, ένα dCMS είναι μια εφαρμογή λογισμικού που επιτρέπει στους χρήστες να συνεργάζονται στη δημιουργία, επεξεργασία και παραγωγή ψηφιακού περιεχομένου.

Για λήψη κάντε κλικ εδώ.

Διάλεξη IV – Αρχιτεκτονική της πληροφορίας

Ο Σημασιολογικός Ιστός, μερικές φορές γνωστός ως Web 3.0 είναι μια επέκταση του World Wide Web μέσω προτύπων που ορίζονται από την Κοινοπραξία του Παγκόσμιου Ιστού (W3C). Ο στόχος του Σημασιολογικού Ιστού είναι να κάνει τα δεδομένα του Διαδικτύου αναγνώσιμα από μηχανή (ΑΙ & ML).

Για λήψη κάντε κλικ εδώ.

Διάλεξη V – Τμήματα περιεχομένου ανεξαρτήτως καναλιού ή πιθανού καναλιού

Η δημιουργία περιεχομένου δεν ήταν ποτέ αρκετά αποτελεσματική. Η διατήρηση και η επαναχρησιμοποίηση κομματιών και τμημάτων κειμένου είναι συνήθως μια ακατάστατη δραστηριότητα και οδηγεί σε εργασίες επιρρεπείς σε σφάλματα, που περιλαμβάνουν αντιγραφή – επικόλληση.

Για λήψη κάντε κλικ εδώ.

Διάλεξη VI – Οργάνωση ψηφιακών στοιχείων μέσω μεταδεδομένων

Τα μεταδεδομένα είναι δεδομένα τα οποία περιγράφουν άλλα δεδομένα. Κατά κανόνα, ένα σύνολο μεταδεδομένων περιγράφει ένα άλλο σύνολο δεδομένων, το οποίο αποτελεί μια πηγή. Τα μεταδεδομένα μπορεί να περιγράφουν μια ολόκληρη συλλογή ή ένα απλό αντικείμενο ή ένα επιμέρους τμήμα του και ενσωματώνονται με τα δεδομένα ή αποθηκεύονται σε ξεχωριστό αρχείο.

Για λήψη κάντε κλικ εδώ.

Διάλεξη VII – Εξατομίκευση περιεχομένου και τμηματοποίηση χρηστών

Η εξατομίκευση περιεχομένου είναι μια στρατηγική που προσαρμόζει τις ιστοσελίδες και άλλες μορφές περιεχομένου στα χαρακτηριστικά ή τις προτιμήσεις των μεμονωμένων χρηστών. Τα δεδομένα επισκεπτών χρησιμοποιούνται για την παροχή σχετικού περιεχομένου που αυξάνει τόσο την ικανοποίηση των χρηστών όσο και την πιθανότητα μετατροπής τους σε δυνητικού πελάτη.

Για λήψη κάντε κλικ εδώ.

Διάλεξη VIII – Αρχές βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης

Ο κόσμος της βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης είναι περίπλοκος και συνεχώς μεταβαλλόμενος, αλλά μπορείτε εύκολα να κατανοήσετε τα βασικά και ακόμη και μια μικρή γνώση SEO μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Τα δεδομένα υπάρχουν παντού στο SEO, από τα αναλυτικά στοιχεία των επισκεπτών έως την έρευνα λέξεων κλειδιών και ειδικά τη δημιουργία συνδέσμων.

Για λήψη κάντε κλικ εδώ.

Διάλεξη IX – Χαρτογράφηση μοντέλων πληροφοριών σε απαιτήσεις πελατών

Η χαρτογράφηση ενσυναίσθησης είναι ένας τρόπος για να έρθετε πιο κοντά σε αυτό που πραγματικά σκέφτονται και αισθάνονται αυτά τα άτομα για το προϊόν, την υπηρεσία ή την κατάστασή σας. Οι χάρτες ενσυναίσθησης είναι εξαιρετικά οπτικοί, επομένως είναι εύκολο να τους μοιραστείτε και να εντοπίσετε τυχόν κενά στη γνώση ή αντιφάσεις στην έρευνα.

Για λήψη κάντε κλικ εδώ.

Διάλεξη X – Εταιρικό και προχωρημένο CMS

Διαχείριση περιεχομένου σημαίνει να παρακολουθείτε το περιεχόμενό σας καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του περιεχομένου , από την ημέρα σύλληψης μέχρι την ημέρα που πρέπει να περάσει απαλά στο παρελθόν. Το να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε την απόδοσή του, εάν και πότε πρέπει να ενημερωθεί και πότε είναι ώρα να το αφαιρέσετε ή να το αρχειοθετήσετε, αποτελεί κρίσιμο μέρος των καλών πρακτικών διαχείρισης περιεχομένου.

Για λήψη κάντε κλικ εδώ.

Διάλεξη XI – Digital Asset Management χρησιμοποιώντας WordPress (1/2)

Σε ένα καλά λειτουργικό και έξυπνα σχεδιασμένο σύστημα διαχείρισης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων (DAM), όλο το περιεχόμενο ή το περιουσιακό στοιχείο αποθηκεύεται και καταχωρείται σε ένα κεντρικό αποθετήριο. Αυτό πρέπει να γίνει σωστά, ώστε οι επισκέπτες της ιστοσελίδας να μπορούν να βλέπουν τις πληροφορίες σωστά και κυρίως γρήγορα.

Για λήψη κάντε κλικ εδώ.

Διάλεξη XIΙ – Digital Asset Management χρησιμοποιώντας WordPress (2/2)

Οι κατηγορίες WordPress είναι ένας πολύ βολικός τρόπος για να οργανώσετε τις αναρτή σεις σας. Μπορείτε να έχετε κατηγορίες “γονέων” και “παιδιών”, καθιστώντα ς δυνατή την ιεραρχική διάταξη των αναρτήσεών σας. Επιπλέον, μία ανάρτηση μπορεί να τοποθετηθεί σε περισσότερες από μία κατηγορίες. Αυτό σας δίνει μεγάλη ευελιξία για να εμφανίζετε ακριβώς τις δη μοσιεύσεις που θέλετε, ακριβώς όπως τις θέλετε σε widget, μενού ή απευθείας στο θέμα σας στο WordPress.

Για λήψη κάντε κλικ εδώ.

Διάλεξη XIΙI – Πρακτική δημιουργία και διαχείριση περιεχομένου

Η διάλεξη αυτή αφορά στην εργασία προς τους φοιτητές, για την πρατκική εξάσκηση σε θέματα δημιουργίας περιεχομένου, διαχείρισης, δημιουργίας κατηγοριών, metatags & metadata. Οι χάρτες ενσυναίσθησης είναι εξαιρετικά οπτικοί, Μέσα από αυτό ο φοιτητής εφαρμόζει στην πράξη αυτά που διδάκτηκε στο μάθημα και γίνεται ο ίδιος δημιουργός και διαχαιριστής περιεχομένου μέσα σε ένα πρότυπο CMS βασισμένο στο wordpress.

Για λήψη κάντε κλικ εδώ.

Ερωτήσεις επανάληψης

Ερωτήσεις επανάληψης στο μάθημα της διαχείρισης του ψηφιακού περιεχομένου και της επικοινωνίας ανθρώπου – υπολογιστή.

Για λήψη κάντε κλικ εδώ.


Διαλέξεις επιχειρηματικότητας

Διάλεξη I – Επιχειρηματικότητα

Από την σύλληψη της ιδέας μέχρι την υλοποίηση και την ένταξη του προϊόντος/υπηρεσίας στην αγορά, εγκαθιδρύονται διεργασίες οι οποίες πλαισιόνονται από τον ορισμό του όρου επιχειρώ.

Για λήψη κάντε κλικ εδώ.

Διάλεξη II – Σύσταση επιχείρισης

Για την ίδρυση μιας επιχείρησης, ανάλογα πάντα με την νομική της μορφής, απαιτούνται να πραγματοποιηθούν κατάλληλα βήματα και διαδικασίες, ώστε να καλύψουν τα προβλεπόμενα του νόμου, του εμπορικού δικαίου, των επιμελητηρίων, των ασφαλιστικών ταμείων και της φορολογίας εισοδήματος.

Για λήψη κάντε κλικ εδώ.

Διάλεξη IΙΙ – Οργάνωση

Τμηματοποίηση νοείται ο επιμερισμός του συνόλου των αρμοδιοτήτων της επιχείρησης, το οποίο υποδιαιρείται σε κατηγορίες, υποτμήματα. Η σχεδίαση της τμηματοποίησης της επιχείρησης μπορεί να είναι ποιοτική και ποσοτική.

Για λήψη κάντε κλικ εδώ.

Διάλεξη IV – Διαχείριση

Η οργάνωση και ο συντονισμός των δραστηριοτήτων μιας επιχείρησης για την επίτευξη καθορισμένων στόχων. Η διαχείριση συχνά περιλαμβάνεται ως παράγοντας παραγωγής μαζί με; μηχανές, υλικά και χρήματα.

Για λήψη κάντε κλικ εδώ.

Διάλεξη V – Marketing

Μarketing είναι η διαδικασία προώθησης των προϊόντων ή των υπηρεσιών μιας επιχείρησης/ οργανισμού. Είναι η αναγνώριση των αναγκών των πελατών, ο προσδιορισμός της αγοράς στην οποία απευθύνεται το προϊόν/υπηρεσία, η ανάπτυξη των δυνατοτήτων διατήρησης αλλά και της δημιουργίας νέων πελατών και οι τρόποι αμείωτης ζήτησης του παραγόμενου προϊόντος/υπηρεσίας.

Για λήψη κάντε κλικ εδώ.

Διάλεξη VI – Πωλήσεις

Πώληση είναι η σύμβαση μεταξύ προσώπων (φυσικών ή νομικών) στην οποία ο ένας από τους δύο συμβαλλόμενους αναλαμβάνει να μεταβιβάσει την κυριότητα ενός πράγματος (δικαιώματος, αγαθού κλπ) στον άλλο συμβαλλόμενο έναντι κάποιου χρηματικού τιμήματος, το οποίο έχει συμφωνηθεί από πριν.

Για λήψη κάντε κλικ εδώ.

Διάλεξη VII – Οργάνωση παραγωγής

Ως οργάνωση και διοίκηση παραγωγής, ορίζεται ο συνδυασμός των ενεργειών σχεδιασμού, προγραμματισμού, λειτουργίας και βελτίωσης τύπου ενός ή πολλών παραγωγικών συστημάτων.

Για λήψη κάντε κλικ εδώ.

Διάλεξη VIII – Διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού

Η καλή διαχείριση των ανθρώπινων πόρων (HRM) είναι απαραίτητη για τις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών. Η Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, είναι η πρακτική της διαχείρισης των ανθρώπων για την επίτευξη καλύτερων επιδόσεων.

Για λήψη κάντε κλικ εδώ.


Επιχειρηματικά πλάνα

COSMOS4U Πλάνο 2014-2018

COSMOS4U Πλάνο 2014

COSMOS4U Πλάνο 2015

COSMOS4U Πλάνο 2016

COSMOS4U Πλάνο 2017

COSMOS4U Πλάνο 2018


Διαλέξεις επιχειρησιακής έρευνας

Αλγόριθμος Dijkstra

Οι πιο γνωστοί αλγόριθμοι επίλυσης δικτύων είναι οι αλγόριθμοι Dijsktra και Floyd. Εδώ εξετάζουμε τον αλγόριθμο Dijsktra θεωρώντας ότι ο αλγόριθμος Floyd εντάσσεται στον Dijkstra.

Για λήψη κάντε κλικ εδώ.

Graphics & Simplex Method

Ο γραμμικός προγραμματισμός (Γ.Π., Linear Programming, L.P.) ή αλλιώς γραμμική βελτιστοποίηση, είναι μέθοδος για την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος (για παράδειγμα: μέγιστο κέρδος ή ελάχιστο κόστος) σε ένα μαθηματικό υπόδειγμα, του οποίου οι προϋποθέσεις (περιορισμοί) είναι ένα σύνολο γραμμικών σχέσεων των μεταβλητών του.

Για λήψη κάντε κλικ εδώ.

Aλγόριθμος Bellman – Ford

Όπως και ο αλγόριθμος της Dijkstra, ο Bellman – Ford εφαρμόζεται με χαλάρωση (relaxation), στην οποία οι εκτιμήσεις στη σωστή απόσταση αντικαθίστανται από καλύτερες μέχρι να φτάσουμε τελικά στη λύση.

Για λήψη κάντε κλικ εδώ.

.05

Δημοσιεύσεις

Λίστα δημοσιεύσεων
07 Dec 2021

Dynamics of a Bertrand Duopoly Game of the Greek Oil Market and Application of the d-Backtest Method

Applied Mathematics, 2021, 12, 1097-1117

This work presents the complexity that emerges in a Bertrand duopoly between two companies in the Greek oil market, one of which is semi-public and the other is private. The game uses linear demand functions for differentiated products from the existing literature and asymmetric cost functions that arose after approaches using the published financial reports of the two oil companies (Hellenic Petroleum and Motor Oil). The game is based on the assumption of homogeneous players who are characterized by bounded rationality and follow an adjustment mechanism. The players’ decisions for each time period are expressed by two difference equations. A dynamical analysis of the game’s discrete dynamical system is made by finding the equilibrium positions and studying their stability.

See publication


Επιστημονικά περιοδικά Georges Sarafopoulos, Evaggelos Drimpetas, Kosmas Papadopoulos, Dimitrios Vezeris

Dynamics of a Bertrand Duopoly Game of the Greek Oil Market and Application of the d-Backtest Method

Georges Sarafopoulos, Evaggelos Drimpetas, Kosmas Papadopoulos, Dimitrios Vezeris
Επιστημονικά περιοδικά
Περίληψη
This work presents the complexity that emerges in a Bertrand duopoly between two companies in the Greek oil market, one of which is semi-public and the other is private. The game uses linear demand functions for differentiated products from the existing literature and asymmetric cost functions that arose after approaches using the published financial reports of the two oil companies (Hellenic Petroleum and Motor Oil). The game is based on the assumption of homogeneous players who are characterized by bounded rationality and follow an adjustment mechanism. The players’ decisions for each time period are expressed by two difference equations. A dynamical analysis of the game’s discrete dynamical system is made by finding the equilibrium positions and studying their stability. See publication
17 Jun 2020

Automated trading systems’ evaluation using d-Backtest PS method and WM ranking in financial markets

Business Perspectives, Volume 17 2020, Issue #2, pp. 198-215

Given the popularity and propagation of automated trading systems in financial markets among institutional and individual traders in recent decades, this work attempts to compare and evaluate such ten systems based on different popular technical indicators in combination – for the first time – with the d-Backtest PS method for parameter selection. The systems use the technical indicators of Moving Averages (MA), Average Directional Index (ADX), Ichimoku Kinko Hyo, Moving Average Convergence/Divergence (MACD), Parabolic Stop and Reverse (SAR), Pivot, Turtle and Bollinger Bands (BB), and are enhanced by Stop Loss Strategies based on the Average True Range (ATR) indicator.

See publication


Επιστημονικά περιοδικά Dimitrios Vezeris, Themistoklis Kyrgos, Ioannis Karkanis, Vasiliki Bizergianidou

Automated trading systems’ evaluation using d-Backtest PS method and WM ranking in financial markets

Dimitrios Vezeris, Themistoklis Kyrgos, Ioannis Karkanis, Vasiliki Bizergianidou
Επιστημονικά περιοδικά
Περίληψη
Given the popularity and propagation of automated trading systems in financial markets among institutional and individual traders in recent decades, this work attempts to compare and evaluate such ten systems based on different popular technical indicators in combination – for the first time – with the d-Backtest PS method for parameter selection. The systems use the technical indicators of Moving Averages (MA), Average Directional Index (ADX), Ichimoku Kinko Hyo, Moving Average Convergence/Divergence (MACD), Parabolic Stop and Reverse (SAR), Pivot, Turtle and Bollinger Bands (BB), and are enhanced by Stop Loss Strategies based on the Average True Range (ATR) indicator. See publication
17 Dec 2019

Optimization of Backtesting Techniques in Automated High Frequency Trading Systems Using the d-Backtest PS Method

Computational Economics

Trading strategies intended for high frequency trading in Forex markets are executed by cutting-edge automated trading systems. Such systems implement algorithmic trading strategies and are configured with predefined optimized parameters in order to generate entry and exit orders and execute trades on trading platforms. Three high-frequency automated trading systems were developed in the current research, using the MACD (oscillator), the SMA (moving average) and the PIVOT points (price crossover) technical indicators.

See publication


Επιστημονικά περιοδικά D. Th. Vezeris, C. J. Schinas, Th. S. Kyrgos, V. A. Bizergianidou, I. P. Karkanis

Optimization of Backtesting Techniques in Automated High Frequency Trading Systems Using the d-Backtest PS Method

D. Th. Vezeris, C. J. Schinas, Th. S. Kyrgos, V. A. Bizergianidou, I. P. Karkanis
Επιστημονικά περιοδικά
Περίληψη
Trading strategies intended for high frequency trading in Forex markets are executed by cutting-edge automated trading systems. Such systems implement algorithmic trading strategies and are configured with predefined optimized parameters in order to generate entry and exit orders and execute trades on trading platforms. Three high-frequency automated trading systems were developed in the current research, using the MACD (oscillator), the SMA (moving average) and the PIVOT points (price crossover) technical indicators. See publication
08 Jun 2019

AdTurtle: An Advanced Turtle Trading System

Journal of Risk and Financial Management 12 (2), 96

For this research, we implemented a trading system based on the Turtle rules and examined its efficiency when trading selected assets from the Forex, Metals, Commodities, Energy and Cryptocurrency Markets using historical data.

See publication


Επιστημονικά περιοδικά Dimitrios Vezeris, Ioannis Karkanis, Themistoklis Kyrgos

AdTurtle: An Advanced Turtle Trading System

Dimitrios Vezeris, Ioannis Karkanis, Themistoklis Kyrgos
Επιστημονικά περιοδικά
Περίληψη
For this research, we implemented a trading system based on the Turtle rules and examined its efficiency when trading selected assets from the Forex, Metals, Commodities, Energy and Cryptocurrency Markets using historical data. Afterwards, we enhanced our Turtle-based trading system with additional conditions for opening a new position. Specifically, we added an exclusion zone based on the ATR indicator, in order to have controlled conditions for opening a new position after a stop loss signal was triggered. Thus, AdTurtle was developed, a Turtle trading system with advanced algorithms of opening and closing positions. To the best of our knowledge, for the first time this variation of the Turtle trading system has been developed and examined. See publication
01 Oct 2018

Hedging and non-hedging trading strategies on commodities using the d-Backtest PS method

Investment Management and Financial Innovations 15 (3), 351-369

In this research, a piece of software of an automatic high frequency trading system was developed, based on the technical indicator PIVOT (price level breakthrough). The system made transactions on hourly closing prices with weekly parameters optimization period, using the d-Backtest PS method.

See publication 


Επιστημονικά περιοδικά Dimitrios Vezeris, Themistoklis Kyrgos, Christos Schinas

Hedging and non-hedging trading strategies on commodities using the d-Backtest PS method

Dimitrios Vezeris, Themistoklis Kyrgos, Christos Schinas
Επιστημονικά περιοδικά
Περίληψη
Modern trading systems are mechanic, run automatically on computers inside trading platforms and decide their position against the market through optimized parameters and algorithmic strategies. These systems now, in most cases, comprise high frequency traders, especially in the Forex market. In this research, a piece of software of an automatic high frequency trading system was developed, based on the technical indicator PIVOT (price level breakthrough). The system made transactions on hourly closing prices with weekly parameters optimization period, using the d-Backtest PS method. Through the search and checking of the results, two findings for optimization of trading strategy were found. These findings with the order they were examined and are presented in this paper are as follows: (1) the simultaneous use of “long and short” positions, with different parameters in a hedging account, acts as a hedging strategy, minimizing losses, in relation to a “long or short” in a non-hedging account for the same time period and (2) there is weak correlation of past backtesting periods between the same systems, if they are configured for “long and short” trades, or for just “long” or for just “short”. See publication 
19 Sep 2018

Take Profit and Stop Loss Trading Strategies Comparison in Combination with an MACD Trading System

J. Risk Financial Manag. 2018, 11(3), 56

In this paper, we examine various strategies added to a simple MACD automated trading system and used on selected assets from Forex, Metals, Energy, and Cryptocurrencies categories and afterwards, we compare and contrast their results.

See publication


Επιστημονικά περιοδικά Dimitrios Vezeris, Themistoklis Kyrgos, Christos Schinas

Take Profit and Stop Loss Trading Strategies Comparison in Combination with an MACD Trading System

Dimitrios Vezeris, Themistoklis Kyrgos, Christos Schinas
Επιστημονικά περιοδικά
Περίληψη
A lot of strategies for Take Profit and Stop Loss functionalities have been propounded and scrutinized over the years. In this paper, we examine various strategies added to a simple MACD automated trading system and used on selected assets from Forex, Metals, Energy, and Cryptocurrencies categories and afterwards, we compare and contrast their results. We conclude that Take Profit strategies based on faster take profit signals on MACD are not better than a simple MACD strategy and of the different Stop Loss strategies based on ATR, the sliding and variable ATR window has the best results for a period of 12 and a multiplier of 6. For the first time, to the best of our knowledge, we implement a combination of an adaptive MACD Expert Advisor that uses back-tested optimized parameters per asset with price levels defined by the ATR indicator, used to set limits for Stop Loss. See publication
01 Aug 2018

Performance Comparison of Three Automated Trading Systems (MACD, PIVOT and SMA) by Means of the d-Backtest PS Implementation

International Journal of Trade, Economics and Finance, Vol. 9, No. 4, 170-173

State-of-the-art trading systems are automated and are executed on computers through trading platforms. They generate and execute trades, based on optimized parameters and algorithmic trading strategies. In the current research, such software for automated trading systems was developed, utilizing the following technical indicators, the MACD (oscillator), the SMA (moving average) and the PIVOT points (price crossover).

See publication


Επιστημονικά περιοδικά D. Th. Vezeris, C. J. Schinas

Performance Comparison of Three Automated Trading Systems (MACD, PIVOT and SMA) by Means of the d-Backtest PS Implementation

D. Th. Vezeris, C. J. Schinas
Επιστημονικά περιοδικά
Περίληψη
State-of-the-art trading systems are automated and are executed on computers through trading platforms. They generate and execute trades, based on optimized parameters and algorithmic trading strategies. In the current research, such software for automated trading systems was developed, utilizing the following technical indicators, the MACD (oscillator), the SMA (moving average) and the PIVOT points (price crossover).The systems traded on hourly timeframes, using historical data of closing prices over weekly based periods of parameters’ optimization and using the d- Backtest PS method. Through this research, and the interpretation and evaluation of results, two findings or rather conclusions were drawn. These findings are presented sequentially as follows: In terms of profitability, the adaptive MACD trading system was the most effective one, followed by PIVOT trading system and the SMA was ranked as the least profitable trading system. There is a weak correlation of back testing periods among the above trading systems. See publication
02 Dec 2016

Profitability Edge by Dynamic Back Testing Optimal Period Selection for Technical Parameters Optimization, in Trading Systems with Forecasting

Computational Economics 51(2):1-47

It is common nowadays for calculations of technical indicator values to be used along with the prices of securities or shares, as training data in fuzzy, hybrid and support vector machine/regression (SVM/SVR) systems. Whether the data are used in fuzzy systems, or for SVM and SVR systems training, the historical data period selection on most occasions is devoid of validation. In this research we designate historical data as training data.

See publication


Επιστημονικά περιοδικά D. Th. Vezeris, C. J. Schinas, G. Papaschinopoulos

Profitability Edge by Dynamic Back Testing Optimal Period Selection for Technical Parameters Optimization, in Trading Systems with Forecasting

D. Th. Vezeris, C. J. Schinas, G. Papaschinopoulos
Επιστημονικά περιοδικά
Περίληψη
Back testing process is widely used today in forecasting experiments tests. This method is to calculate the profitability of a trading system, applied to specific past period. The data which are used, correspond to that specific past period and are called “historical data” or “training data”. There is a plethora of trading systems, which include technical indicators, trend following indicators, oscillators, control indicators of price level, etc. It is common nowadays for calculations of technical indicator values to be used along with the prices of securities or shares, as training data in fuzzy, hybrid and support vector machine/regression (SVM/SVR) systems. Whether the data are used in fuzzy systems, or for SVM and SVR systems training, the historical data period selection on most occasions is devoid of validation (In this research we designate historical data as training data). We substantiate that such an expert trading system, has a profitability edge—with regard to future transactions—over currently applied trading strategies that merely implement parameters’ optimization. Thus not profitable trading systems can be turned into profitable. To that end, first and foremost, an optimal historical data period must be determined, secondarily a parameters optimization computation must be completed and finally the right conditions of parameters must be applied for optimal parameters’ selection. In this new approach, we develop an integrated dynamic computation algorithm, called the “d-BackTest PS Method”, for selection of optimal historical data period, periodically. In addition, we test conditions of parameters and values via back-testing, using multi agent technology, integrated in an automated trading expert system based on Moving Average Convergence Divergence (MACD) technical indicator. This dynamic computation algorithm can be used in Technical indicators, Fuzzy, SVR and SVM and hybrid forecasting systems. See publication
01 Jan 2020

Κεφάλαιο στο βιβλίο Al and Financial Markets

Εκδόσεις MDPI ISBN 978-3-03936-224-0

Η εφαρμογή της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης στην ανάλυση των χρηματοοικονομικών αγορών έχει λάβει σημαντική προσοχή λόγω της ανάπτυξης της τεχνολογίας επεξεργασίας πληροφοριών, ιδίως της βαθιάς μάθησης. Αυτό το ειδικό τεύχος είναι μια συλλογή από 10 άρθρα σχετικά με το «AI και Financial Markets» και περιέχει τέσσερα άρθρα σχετικά με τη μηχανική εκμάθηση, δύο άρθρα που βασίζονται σε τεχνητή προσομοίωση αγοράς και, τέσσερα άρθρα σχετικά με την εφαρμογή άλλων προσεγγίσεων και ένα άρθρο έννοιας. (Κεφάλαιο: AdTurtle: An Advanced Turtle Trading System)

Διαβάστε το βιβλίο


Εκδόσεις βιβλίων D. Vezerris

Κεφάλαιο στο βιβλίο Al and Financial Markets

D. Vezerris
Εκδόσεις βιβλίων
Περίληψη
Η εφαρμογή της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης στην ανάλυση των χρηματοοικονομικών αγορών έχει λάβει σημαντική προσοχή λόγω της ανάπτυξης της τεχνολογίας επεξεργασίας πληροφοριών, ιδίως της βαθιάς μάθησης. Αυτό το ειδικό τεύχος είναι μια συλλογή από 10 άρθρα σχετικά με το «AI και Financial Markets» και περιέχει τέσσερα άρθρα σχετικά με τη μηχανική εκμάθηση, δύο άρθρα που βασίζονται σε τεχνητή προσομοίωση αγοράς και, τέσσερα άρθρα σχετικά με την εφαρμογή άλλων προσεγγίσεων και ένα άρθρο έννοιας.
01 Jan 2019

Κεφάλαιο στο βιβλίο Empirical Finance

Εκδόσεις MDPI ISBN 978-3-03897-706-3

Όταν διαπραγματεύονται ένα περιουσιακό στοιχείο, οι επενδυτές εκτίθενται σε δυνητικά υψηλό κίνδυνο εάν η τιμή μετακινηθεί προς μια κατεύθυνση που είναι αντίθετη από αυτήν που περίμεναν. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντικές απώλειες στο επενδυτικό κεφάλαιο, εκτός εάν ληφθούν άμεσα μέτρα για έξοδο από το μη κερδοφόρα θέση το συντομότερο δυνατό. Από την άλλη πλευρά, εάν η τιμή κινείται προς μια κατεύθυνση που κάνει την τρέχουσα θέση κερδοφόρα, ένας επενδυτής μπορεί να θέλει να κλείσει τη θέση και να εξαργυρώσει τα κέρδη που αποκτήθηκαν μέχρι εκείνο το σημείο, καθώς υπάρχει πάντα η πιθανότητα οι κερδοφόρες συναλλαγές να μετατραπούν σε χαμένες θέσεις και να οδηγήσουν σε καταστροφικές απώλειες. (Κεφάλαιο: Take Profit and Stop Loss Trading Strategies Comparison in Combination with an MACD Trading System)

Διαβάστε το βιβλίο


Εκδόσεις βιβλίων D. Vezeris

Κεφάλαιο στο βιβλίο Empirical Finance

D. Vezeris
Εκδόσεις βιβλίων
Περίληψη
Όταν διαπραγματεύονται ένα περιουσιακό στοιχείο, οι επενδυτές εκτίθενται σε δυνητικά υψηλό κίνδυνο εάν η τιμή μετακινηθεί προς μια κατεύθυνση που είναι αντίθετη από αυτήν που περίμεναν. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντικές απώλειες στο επενδυτικό κεφάλαιο, εκτός εάν ληφθούν άμεσα μέτρα για έξοδο από το μη κερδοφόρα θέση το συντομότερο δυνατό. Από την άλλη πλευρά, εάν η τιμή κινείται προς μια κατεύθυνση που κάνει την τρέχουσα θέση κερδοφόρα, ένας επενδυτής μπορεί να θέλει να κλείσει τη θέση και να εξαργυρώσει τα κέρδη που αποκτήθηκαν μέχρι εκείνο το σημείο, καθώς υπάρχει πάντα η πιθανότητα οι κερδοφόρες συναλλαγές να μετατραπούν σε χαμένες θέσεις και να οδηγήσουν σε καταστροφικές απώλειες.
04 Feb 1995

Έκδοση βιβλίου “MS Visual Basic for Windows ‘95”

Εκδόσεις ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ, ISBN: 9602608595

Υπάρχουν τρία επίπεδα μελέτης του εγχειριδίου αυτού. Για τους αρχάριους καλό θα ήταν να αρχίσει η ανάγνωση απ’ την πρώτη κιόλας σελίδα έτσι ώστε να υπάρξει η σχετική ενημέρωση, στα ουσιαστικά, συχνής χρήσης, δεδομένα προγραμματισμού. Όσοι πάλι είχαν κάποτε επαφή με την γλώσσα, ας φρεσκάρουν τη μνήμη τους αρχίζοντας από το πρώτο μέρος.

Εκδόσεις βιβλίων Δημήτριος Θ. Βεζέρης

Έκδοση βιβλίου “MS Visual Basic for Windows ‘95”

Δημήτριος Θ. Βεζέρης
Εκδόσεις βιβλίων
Περίληψη
Υπάρχουν τρία επίπεδα μελέτης του εγχειριδίου αυτού. Για τους αρχάριους καλό θα ήταν να αρχίσει η ανάγνωση απ’ την πρώτη κιόλας σελίδα έτσι ώστε να υπάρξει η σχετική ενημέρωση, στα ουσιαστικά, συχνής χρήσης, δεδομένα προγραμματισμού. Όσοι πάλι είχαν κάποτε επαφή με την γλώσσα, ας φρεσκάρουν τη μνήμη τους αρχίζοντας από το πρώτο μέρος. Ο πεπειραμένος σε Visual Basic χρήστης μπορεί κάλλιστα να κάνει μια γρήγορη ανάγνωση το δεύτερο μέρος και να δει τα νέα στοιχεία της έκδοσης 4.0. Ο αναγνώστης ο οποίος ενδιαφέρεται για συγκεκριμένο τομέα ανάπτυξης εφαρμογών, μπορεί να δει το θέμα μέσα από τα κεφάλαια που τον καλύπτουν. Και στις τρεις αυτές φόρμες μελέτης, χρειάζεται απαραίτητα η εμπέδωση του κεφαλαίου IV με τίτλο «Προγραμματισμός κάτω από Windows». Με το αντικείμενο αυτό θα μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε σχεδόν όλες τις δυνατότητες που προσφέρει η Visual Basic και το λειτουργικό σας σύστημα.
.06

Έρευνα

Ερευνητική εμπειρία

Ερευνώ – Καινοτομώ – Δημιουργώ

Αυτόνομο και αυτοματοποιημένο σύστημα συναλλαγών

Αντικείμενο έρευνας: Επεξεργασία χρονοσειρών σε ισοτιμίες χρηματαγορών.

Περιγραφή έρευνας: Το έργο αφορά την ανάπτυξη ενός συστήματος αυτόματων συναλλαγών για τις αγορές Forex, CFDs, Cryptocurrencies κ.α. Αυτό το σύστημα θα προκύψει από την επιλογή, δημιουργία και συγκριτική αξιολόγηση πολλών διαφορετικών συστημάτων αυτόματων συναλλαγών βάσει της μεθόδου d-backtest, η οποία αποτελεί μία μέθοδο δυναμικής επιλογής παρελθοντικής περιόδου για την βελτιστοποίηση παραμέτρων ενός συστήματος αυτόματων συναλλαγών.

.07

Εργασίες

Πρόγνωση τιμών χρυσού με μεθόδους μηχανικής μάθησης

Η διπλωματική εργασία με τίτλο: «Πρόγνωση τιμών χρυσού με οικονομετρικές μεθόδους και μεθόδους μηχανικής μάθησης» εκπονήθηκε στο πλαίσιο των σπουδών για την απόκτηση του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στις «Διεθνείς οικονομικές και επιχειρηματικές σχέσεις». Η αγορά του χρυσού είναι από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως, με ημερήσιο όγκο συναλλαγών να ξεπερνάει τα $100δις (USD) σύμφωνα με το παγκόσμιο συμβούλιο χρυσού (World Gold Council).

Για λήψη κάντε κλικ εδώ.

Κρατικές ενισχύσεις Σκαραμαγκά

Η εργασία με τίτλο: «Κρατικές ενισχύσεις Σκαραμαγκά» εκπονήθηκε στο πλαίσιο των σπουδών για την απόκτηση του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στις «Διεθνείς οικονομικές και επιχειρηματικές σχέσεις» και αφορά τη μελέτη και στα συμπεράσματα της ΑΠΟΦΑΣΗΣ του ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ (έβδομο τμήμα), της 15ης Μαρτίου 2012 για την υπόθεση Τ-391/08, των Ελληνικών Ναυπηγεία AE, με έδρα τον Σκαραμαγκά (Ελλάδα).

Για λήψη κάντε κλικ εδώ.

Παραγοντική ανάλυση δεδομένων

Η εργασία με τίτλο: «Ανάλυση δεδομένων με τη μέθοδο της παραγοντικής ανάλυσης» εκπονήθηκε στο πλαίσιο των σπουδών για την απόκτηση του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στις «Διεθνείς οικονομικές και επιχειρηματικές σχέσεις».

Για λήψη κάντε κλικ εδώ.

Strata Model

Η εργασία με τίτλο: «Θεωρία του στρωματικού μοντέλου στη διαχείριση ανθρωπίνων πόρων» εκπονήθηκε στο πλαίσιο των σπουδών για την απόκτηση του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στις «Διεθνείς οικονομικές και επιχειρηματικές σχέσεις». Στο διαστρωματικό μοντέλο (Strata Model) του Eberhard Dulfer, παρουσιάζεται ένα μοντέλο διαστρωματικής προσέγγισης της διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων σε εγκαταστάσεις μίας πολυεθνικής εταιρείας σε ξένες χώρες.

Για λήψη κάντε κλικ εδώ.

PWM και SWITCHING τεχνολογίες

Η εργασία με τίτλο: «PWM και SWITCHING τεχνολογίες» εκπονήθηκε στο πλαίσιο των σπουδών για την απόκτηση του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, στον τομέα Ηλεκτρονικής και Τεχνολογίας Συστημάτων Πληροφορικής Υπολογιστών. PWM είναι ένας τρόπος ψηφιακής κωδικοποίησης στάθμεων αναλογικών σημάτων, με στόχο τη μείωση του κόστους του συστήματος και της κατανάλωσης ενέργειας.

Για λήψη κάντε κλικ εδώ.

Στεγανογραφία

Η εργασία με τίτλο: «Στεγανογραφία» εκπονήθηκε στο πλαίσιο των σπουδών για την απόκτηση του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, στο μάθημα της Κρυπτογραφίας. Η Στεγανογραφία δεν είναι ακριβώς Κρυπτογραφία, αλλά είναι οπωσδήποτε ένα μέσο προστασίας της πληροφορίας στον τομέα της ασφάλειας.

Για λήψη κάντε κλικ εδώ.

Τεχνολογία ανάπτυξης νέων ιστοσελίδων στο Semantic Web

Η εργασία με τίτλο: «Τεχνολογία ανάπτυξης νέων ιστοσελίδων στο Semantic Web» εκπονήθηκε στο πλαίσιο των σπουδών για την απόκτηση του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών. Το Semantic Web είναι η εξέλιξη του World Wide Web (WWW).

Για λήψη κάντε κλικ εδώ.

.08

Βιογραφικό

Διδακτική εμπειρία
 • 2019
  2021

  Διδάσκων πανεπιστημίου

  Τμήμα Φυσικής - Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.

  Μαθήματα: α) Επιχειρηματικότητα, β) Επιχειρησιακή έρευνα
Εκπαίδευση
 • 2018

  Διδακτορικό στα χρηματοοικονομικά με συστήματα συναλλαγών τεχνητής νοημοσύνης.

  Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης, Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

  Τίτλος διδακτορικού: «Ανάπτυξη λογισμικού και δυναμικής μεθόδου τεχνητής νοημοσύνης ανάλυσης χρονοσειρών και λήψης βέλτιστων αποφάσεων, με εφαρμογές στα συστήματα συναλλαγών»

  Εξεταστική επιτροπή: κ.κ. Χρ. Σχοινάς (Συντονιστής), Γ. Παπασχοινόπουλος, Δ. Γεωργίου, Β. Παπαδόπουλος, Γ. Σαραφόπουλος, Ε. Κατσίρη, Σ. Χατζηχριστοφή.

 • 2014

  Μεταπτυχιακό στις διεθνείς οικονομικές και επιχειρηματικές σχέσεις

  Τμήμα Οικονομικών, Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης

 • 2012

  Μεταπτυχιακό στον τομέα ειδίκευσης τεχνολογίες συστημάτων μικροηλεκτρονικής και πληροφορικής

  Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης, Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης

 • 1998

  Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών

  Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης, Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης

Επαγγελματική σταδιοδρομία
 • 2003
  Σήμερα

  Ιδρυτής και γενικός διευθυντής

  ΙΩΝΙΚΗ Engineering

  Εταιρεία που πραγματοποιεί επιχειρηματικές μελέτες μηχανικών και συμβούλων, εντάσσει επιχειρήσεις σε αναπτυξιακούς νόμους και κατασκευάζει βιομηχανίες. Έχει πραγματοποιήσει πάνω από 500 ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες εμπορικών και βιομηχανικών κατασκευών, έχει συντάξει πάνω από 200 επιχειρηματικά πλάνα ευρωπαϊκών επιδοτήσεων για πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, έχει σχεδιάσει πάνω από 50 οικίες, έχει πραγματοποιήσει πάνω από 50 περιβαλλοντικές μελέτες και πάνω από 20 μελέτες επαγγελματικού κινδύνου, ενώ έχει μελετήσει και εγκαταστήσει οικιακά φωτοβολταϊκά και φωτοβολταϊκά πάρκα.
 • 2007
  Σήμερα

  Ιδρυτής και γενικός διευθυντής

  ΙΩΝΙΚΗ Technologies

  Εταιρεία που αποτελεί το όχημα τεχνολογίας της πληροφορικής και των fintech ερευνών. Έχει στη διάθεσή της cloud εγκαταστάσεις 20 διακομιστών, μέσω των οποίων παρέχονται web mail και hosting υπηρεσίες cloud.
 • 2001
  2002

  Επιβλέπων ηλεκτρομηχανολογικών έργων

  Ηλεκτρομηχανολογική Ξάνθης

  Επίβλεψη ηλεκτρικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων.
 • 2000
  2001

  Επιβλέπων ηλεκτρομηχανολογικών έργων

  ΔΟΜΙΚΗ Α.Ε.

  Επιβλέπων ηλεκτρομηχανολογικών έργων.
Συνέδρια και παρουσιάσεις
 • 2021

  Συμμετοχή & παρουσίαση εργασίας

  CHAOS 2021

  Συμμετοχή και παρουσίαση εργασίας “Chaotic Behavior in Duopoly Market and application of the d-Backtest Method” στο 14ο Chaotic Modeling and Simulation International Conference, Αθήνα, Ελλάδα.
 • 2018

  Παρουσίαση εργασίας

  ICEFR 2018

  Παρουσίαση εργασίας «Performance comparison of three automated trading systems (MACD, PIVOT and SMA) by means of the d-Back test PS implementation», 7th International Conference on Econom-ics and Finance Research. Πράγα, Τσεχία
Βραβεία, υποτροφίες & χρηματοδοτήσεις
 • 2017

  Ερευνώ – Καινοτομώ – Δημιουργώ

  Χρηματοδότηση €151.064,32

  Συγχρηματοδότηση €151.064,32 από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικών πόρους για την έρευνα με τίτλο «Αυτόνομο και αυτοματοποιημένο σύστημα συναλλαγών» του προγράμματος ΕΡΕΥΝΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ.
 • 2015

  A’ βραβείο αριστείας

  Υποτροφία

  A’ βραβείο αριστείας. Αποφοίτηση στην πρώτη θέση με υποτροφία στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Οικονομικών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
.09

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε με τον Βεζέρη Δημήτριο
elΕλληνικά