.04Ακαδημαϊκά
Διαλέξεις διαχείρισης ψηφιακού περιεχομένου
Οι υπολογιστικές συσκευές σήμερα είναι εργαλεία επικοινωνίας, πληροφόρησης, δημιουργικότητας, διασκέδασης, επίλυσης επιστημονικών προβλημάτων, εκπαίδευσης, παραγωγικότητας κλπ., τόσο σε προσωπικό όσο και επιχειρησιακό επίπεδο. Εμείς καθημερινά χρησιμοποιούμε αυτές τις συσκευές με μία σχέση αλληλεπίδρασης και τελικά επικοινωνίας ανθρώπου – υπολογιστή.
Για λήψη κάντε κλικ εδώ.
Υπάρχουν πολλές αρχές που διέπουν τη σχεδίαση με επίκεντρο τον χρήστη. Ο σχεδιασμός βασίζεται στη ρητή κατανόηση των χρηστών, των εργασιών και των περιβαλλόντων. Καθοδηγείται και βελτιώνεται από αξιολόγηση με επίκεντρο τον χρήστη και απευθύνεται σε ολόκληρη την εμπειρία χρήστη . Η διαδικασία περιλαμβάνει τους χρήστες σε όλη τη διαδικασία σχεδιασμού και ανάπτυξης και είναι επαναληπτική.
Για λήψη κάντε κλικ εδώ.
Ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου αφορά στη δημιουργία, στη διαχείριση και στη βελτιστοποίηση της ψηφιακής εμπειρίας των χρηστών. Πιο συγκεκριμένα, ένα dCMS είναι μια εφαρμογή λογισμικού που επιτρέπει στους χρήστες να συνεργάζονται στη δημιουργία, επεξεργασία και παραγωγή ψηφιακού περιεχομένου.
Για λήψη κάντε κλικ εδώ.
Ο Σημασιολογικός Ιστός, μερικές φορές γνωστός ως Web 3.0 είναι μια επέκταση του World Wide Web μέσω προτύπων που ορίζονται από την Κοινοπραξία του Παγκόσμιου Ιστού (W3C). Ο στόχος του Σημασιολογικού Ιστού είναι να κάνει τα δεδομένα του Διαδικτύου αναγνώσιμα από μηχανή (ΑΙ & ML).
Για λήψη κάντε κλικ εδώ.
Η δημιουργία περιεχομένου δεν ήταν ποτέ αρκετά αποτελεσματική. Η διατήρηση και η επαναχρησιμοποίηση κομματιών και τμημάτων κειμένου είναι συνήθως μια ακατάστατη δραστηριότητα και οδηγεί σε εργασίες επιρρεπείς σε σφάλματα, που περιλαμβάνουν αντιγραφή – επικόλληση.
Για λήψη κάντε κλικ εδώ.
Τα μεταδεδομένα είναι δεδομένα τα οποία περιγράφουν άλλα δεδομένα. Κατά κανόνα, ένα σύνολο μεταδεδομένων περιγράφει ένα άλλο σύνολο δεδομένων, το οποίο αποτελεί μια πηγή. Τα μεταδεδομένα μπορεί να περιγράφουν μια ολόκληρη συλλογή ή ένα απλό αντικείμενο ή ένα επιμέρους τμήμα του και ενσωματώνονται με τα δεδομένα ή αποθηκεύονται σε ξεχωριστό αρχείο.
Για λήψη κάντε κλικ εδώ.
Η εξατομίκευση περιεχομένου είναι μια στρατηγική που προσαρμόζει τις ιστοσελίδες και άλλες μορφές περιεχομένου στα χαρακτηριστικά ή τις προτιμήσεις των μεμονωμένων χρηστών. Τα δεδομένα επισκεπτών χρησιμοποιούνται για την παροχή σχετικού περιεχομένου που αυξάνει τόσο την ικανοποίηση των χρηστών όσο και την πιθανότητα μετατροπής τους σε δυνητικού πελάτη.
Για λήψη κάντε κλικ εδώ.
Ο κόσμος της βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης είναι περίπλοκος και συνεχώς μεταβαλλόμενος, αλλά μπορείτε εύκολα να κατανοήσετε τα βασικά και ακόμη και μια μικρή γνώση SEO μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Τα δεδομένα υπάρχουν παντού στο SEO, από τα αναλυτικά στοιχεία των επισκεπτών έως την έρευνα λέξεων κλειδιών και ειδικά τη δημιουργία συνδέσμων.
Για λήψη κάντε κλικ εδώ.
Η χαρτογράφηση ενσυναίσθησης είναι ένας τρόπος για να έρθετε πιο κοντά σε αυτό που πραγματικά σκέφτονται και αισθάνονται αυτά τα άτομα για το προϊόν, την υπηρεσία ή την κατάστασή σας. Οι χάρτες ενσυναίσθησης είναι εξαιρετικά οπτικοί, επομένως είναι εύκολο να τους μοιραστείτε και να εντοπίσετε τυχόν κενά στη γνώση ή αντιφάσεις στην έρευνα.
Για λήψη κάντε κλικ εδώ.
Διαχείριση περιεχομένου σημαίνει να παρακολουθείτε το περιεχόμενό σας καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του περιεχομένου , από την ημέρα σύλληψης μέχρι την ημέρα που πρέπει να περάσει απαλά στο παρελθόν. Το να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε την απόδοσή του, εάν και πότε πρέπει να ενημερωθεί και πότε είναι ώρα να το αφαιρέσετε ή να το αρχειοθετήσετε, αποτελεί κρίσιμο μέρος των καλών πρακτικών διαχείρισης περιεχομένου.
Για λήψη κάντε κλικ εδώ.
Σε ένα καλά λειτουργικό και έξυπνα σχεδιασμένο σύστημα διαχείρισης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων (DAM), όλο το περιεχόμενο ή το περιουσιακό στοιχείο αποθηκεύεται και καταχωρείται σε ένα κεντρικό αποθετήριο. Αυτό πρέπει να γίνει σωστά, ώστε οι επισκέπτες της ιστοσελίδας να μπορούν να βλέπουν τις πληροφορίες σωστά και κυρίως γρήγορα.
Για λήψη κάντε κλικ εδώ.
Οι κατηγορίες WordPress είναι ένας πολύ βολικός τρόπος για να οργανώσετε τις αναρτή σεις σας. Μπορείτε να έχετε κατηγορίες “γονέων” και “παιδιών”, καθιστώντα ς δυνατή την ιεραρχική διάταξη των αναρτήσεών σας. Επιπλέον, μία ανάρτηση μπορεί να τοποθετηθεί σε περισσότερες από μία κατηγορίες. Αυτό σας δίνει μεγάλη ευελιξία για να εμφανίζετε ακριβώς τις δη μοσιεύσεις που θέλετε, ακριβώς όπως τις θέλετε σε widget, μενού ή απευθείας στο θέμα σας στο WordPress.
Για λήψη κάντε κλικ εδώ.
Η διάλεξη αυτή αφορά στην εργασία προς τους φοιτητές, για την πρατκική εξάσκηση σε θέματα δημιουργίας περιεχομένου, διαχείρισης, δημιουργίας κατηγοριών, metatags & metadata. Οι χάρτες ενσυναίσθησης είναι εξαιρετικά οπτικοί, Μέσα από αυτό ο φοιτητής εφαρμόζει στην πράξη αυτά που διδάκτηκε στο μάθημα και γίνεται ο ίδιος δημιουργός και διαχαιριστής περιεχομένου μέσα σε ένα πρότυπο CMS βασισμένο στο wordpress.
Για λήψη κάντε κλικ εδώ.
Ερωτήσεις επανάληψης στο μάθημα της διαχείρισης του ψηφιακού περιεχομένου και της επικοινωνίας ανθρώπου – υπολογιστή.
Για λήψη κάντε κλικ εδώ.
Διαλέξεις επιχειρηματικότητας
Από την σύλληψη της ιδέας μέχρι την υλοποίηση και την ένταξη του προϊόντος/υπηρεσίας στην αγορά, εγκαθιδρύονται διεργασίες οι οποίες πλαισιόνονται από τον ορισμό του όρου επιχειρώ.
Για λήψη κάντε κλικ εδώ.
Για την ίδρυση μιας επιχείρησης, ανάλογα πάντα με την νομική της μορφής, απαιτούνται να πραγματοποιηθούν κατάλληλα βήματα και διαδικασίες, ώστε να καλύψουν τα προβλεπόμενα του νόμου, του εμπορικού δικαίου, των επιμελητηρίων, των ασφαλιστικών ταμείων και της φορολογίας εισοδήματος.
Για λήψη κάντε κλικ εδώ.
Τμηματοποίηση νοείται ο επιμερισμός του συνόλου των αρμοδιοτήτων της επιχείρησης, το οποίο υποδιαιρείται σε κατηγορίες, υποτμήματα. Η σχεδίαση της τμηματοποίησης της επιχείρησης μπορεί να είναι ποιοτική και ποσοτική.
Για λήψη κάντε κλικ εδώ.
Η οργάνωση και ο συντονισμός των δραστηριοτήτων μιας επιχείρησης για την επίτευξη καθορισμένων στόχων. Η διαχείριση συχνά περιλαμβάνεται ως παράγοντας παραγωγής μαζί με; μηχανές, υλικά και χρήματα.
Για λήψη κάντε κλικ εδώ.
Μarketing είναι η διαδικασία προώθησης των προϊόντων ή των υπηρεσιών μιας επιχείρησης/ οργανισμού. Είναι η αναγνώριση των αναγκών των πελατών, ο προσδιορισμός της αγοράς στην οποία απευθύνεται το προϊόν/υπηρεσία, η ανάπτυξη των δυνατοτήτων διατήρησης αλλά και της δημιουργίας νέων πελατών και οι τρόποι αμείωτης ζήτησης του παραγόμενου προϊόντος/υπηρεσίας.
Για λήψη κάντε κλικ εδώ.
Πώληση είναι η σύμβαση μεταξύ προσώπων (φυσικών ή νομικών) στην οποία ο ένας από τους δύο συμβαλλόμενους αναλαμβάνει να μεταβιβάσει την κυριότητα ενός πράγματος (δικαιώματος, αγαθού κλπ) στον άλλο συμβαλλόμενο έναντι κάποιου χρηματικού τιμήματος, το οποίο έχει συμφωνηθεί από πριν.
Για λήψη κάντε κλικ εδώ.
Ως οργάνωση και διοίκηση παραγωγής, ορίζεται ο συνδυασμός των ενεργειών σχεδιασμού, προγραμματισμού, λειτουργίας και βελτίωσης τύπου ενός ή πολλών παραγωγικών συστημάτων.
Για λήψη κάντε κλικ εδώ.
Η καλή διαχείριση των ανθρώπινων πόρων (HRM) είναι απαραίτητη για τις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών. Η Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, είναι η πρακτική της διαχείρισης των ανθρώπων για την επίτευξη καλύτερων επιδόσεων.
Για λήψη κάντε κλικ εδώ.
Επιχειρηματικά πλάνα
COSMOS4U Πλάνο 2014-2018
COSMOS4U Πλάνο 2014
COSMOS4U Πλάνο 2015
COSMOS4U Πλάνο 2016
COSMOS4U Πλάνο 2017
COSMOS4U Πλάνο 2018
Διαλέξεις επιχειρησιακής έρευνας
Οι πιο γνωστοί αλγόριθμοι επίλυσης δικτύων είναι οι αλγόριθμοι Dijsktra και Floyd. Εδώ εξετάζουμε τον αλγόριθμο Dijsktra θεωρώντας ότι ο αλγόριθμος Floyd εντάσσεται στον Dijkstra.
Για λήψη κάντε κλικ εδώ.
Ο γραμμικός προγραμματισμός (Γ.Π., Linear Programming, L.P.) ή αλλιώς γραμμική βελτιστοποίηση, είναι μέθοδος για την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος (για παράδειγμα: μέγιστο κέρδος ή ελάχιστο κόστος) σε ένα μαθηματικό υπόδειγμα, του οποίου οι προϋποθέσεις (περιορισμοί) είναι ένα σύνολο γραμμικών σχέσεων των μεταβλητών του.
Για λήψη κάντε κλικ εδώ.
Όπως και ο αλγόριθμος της Dijkstra, ο Bellman – Ford εφαρμόζεται με χαλάρωση (relaxation), στην οποία οι εκτιμήσεις στη σωστή απόσταση αντικαθίστανται από καλύτερες μέχρι να φτάσουμε τελικά στη λύση.
Για λήψη κάντε κλικ εδώ.